De zee.
Ik zie de zee
De zee is in beweging
De zee geeft mij rust
De rust die ik verdien
Verdien door goed en aardig te zijn
Al is dat soms nog zo moeilijk.
Proberen te zijn als de zee
Meestal rustig en kalm,
Maar soms een wilde massa
Niet te temmen of te stoppen.
Ik hou van de zee
Een rustige zee
En een wilde zee
Zo precies voel ik me ook
Soms erg meegaand
Dan weer tegendraads.
Bij de zee voel ik me thuis
Een huis zonder dak,
Maar ook een zonder begin
Altijd thuis,
Waar ik ook ben
Een veilige haven