dromen
Waarom denken we steeds na over het leven
op het moment voordat we in slaap vallen?
is dit misschien een teken
dat dromen de poort openen tot een andere wereld?
of dat ze de werkelijkheid trachten te ontwarren?
Maar wie laat er ons dan overbrengen
tijdens de laatste oversteek van de dag?
wie brengt er ons in die wondere wereld?
is het de verwekkende kracht van de maan
die ons in die tijdloze ruimte introduceert?
ja, zij is het...
want...
momenteel hangen mistige nevelslierten
over de vlakte van m’n gedachten
de maan verbergt zich erachter
ze geeft me nieuwe kracht
al kan ik haar slechts wazig waarnemen...