Berichtje op m’n mobiel:
"Hey Klaatu, Ik heb een liefie. Kun je even een gedichtje voor haar schrijven?"……….. Nee dus. Onderstaand gedicht wilde ik wel even opstellen:
Cyrano in opstand
Als een volwaardig Cyrano
Schrijf ik gedichten voor andermans liefje
Maar ze zijn een slecht cadeau
Niet gemeende woorden op ‘n briefje
Want liefde komt vanuit je hart
en van onder uit je kloten
Ik voel me als een ongeïnspireerde bard
zoekend naar wat noten
Je moet JOUW opwinding beschrijven
als de wind met haar haren speelt
Mijn gedicht zal een verzinsel blijven
omdat allen jij dit met haar deelt
Ik heb haar zelfs nooit ontmoet
Hoe moet ik weten wat haar aantrekkelijk maakt?
Alleen verliefden verwoorden deze gevoelens goed
Allen jij kan schrijven wat haar echt raakt
Je moet de persoon in kwestie kennen
Voordat er inspiratie is
Zodat je haar met je woorden kunt verwennen
en laten zien dat ze de ware is
Dus je moet het zelf doen
Desnoods met een duwtje in je rug
Voor die prestatie krijg JIJ die zoen
Dat jij het zelf niet kan…. Het lijkt me stug