Ik heb onlangs een lied geschreven
Een onderwerp was makkelijk zat
De zatterik zat daar te schrijven
Toen hij daar zat naast een leeg krat
Hij bleek nauwelijks te leven
De zatterik zat zonder bier
Het onderwerp was niet verheven
Zijn refrein dat zing ik hier:
Ik kan niet leven zonder bier
Zonder bier kan ik niet leven
Ik kan niet leven zonder bier
Geen dag, geen uur, en geen kwartier
Zonder bier kan ik niet leven
Ik kan niet leven zonder bier
Zonder bier kan ik niet leven
Geen dag, geen uur, en ook niet even
Ik ging naar onze dokter toe
Hij zei me wat ‘k al lang wist
Hij stelde ´n nuchtere diagnose
Hij zei: ´Je bent ‘n alcoholist´
Hij zei je moet een lied gaan schrijven
Een onderwerp is makkelijk zat
ik zei dat heb ik al geschreven
Toen ik daar zat naast een leeg krat