Op zoek naar de waarheid, de waarheid die verborgen zit in elke hoek van mijn hart.
De waarheid, die net als een vlijmscherp mes mijn ziel doorklieft.
De waarheid die me overvalt als plotselinge vorst.
De waarheid die kwetst .
De waarheid die me gevangene maakt.
Ik zoek naar jou om me uit deze slavernij aan wanhoop en tweestrijd te bevrijden.
Ik zoek naar jou om mijn droge lippen te bevochtigen met de jouwe.
Liefste, ik mag niet
Liefste, ik mag niet
Liefste, ik mag niet
Liefste, ik mag niet
van je houden, je beminnen, bezingen in alle talen, koesteren, aaien, vasthouden, zoenen............
Daarom neem ik nu afscheid van je, eerst in mijn hart, dan in mijn ziel en tenslotte helemaal, als ik ophoud te bestaan, dan zal de pijn verdwenen zijn, dan zal mijn ziel verlost zijn uit dit onvolmaakte lichaam en jou met tederheid gadeslaan wanneer je gelukkig wordt en je je leven leidt.