Ziek,
Ziek zijn is niet leuk,
soms zit je helemaal onder de jeuk.
Andere keren heb je buik pijn.
Dit zou toch niet mogen zijn.
Maar als je koorts wordt gemeten,
dan wordt ziek zijn niet meer vergeten.
Als je meer dan 38° bent,
dan word je wel verwend.
Dan zegt ma: "We gaan naar de dokter, kind.
Even kijken wat de dokter van je vindt."
Ik schrijf een middel voor
en de siroop moet helemaal op, hoor.
Eenmaal thuisgekomen zeurt ma "Neem al
maar een lepeltje siroop."
Toen ik in mijn bed kroop dacht ik.
Kon ik maar spelen met de hond.
Ach, wanneer ben ik weer gezond?
Groetekes