o lente jij eeuwige zucht
naar zwoele verlangens jij
dartele bries die mij bevangt
aanvangt als een prille zomerse
begroeting lente ik kom jouw
altijd tegen als de winter
eindingt met een waterval
een wolkbreuk o lente jij
bloeiende roos die mij kust
als de avond valt die mij
omhelst in de nacht als
de merels liefelijk kozen
kussen samend vrijend jij
mooie zachte lente jij droom
die mij altijd weer doet
herleven als de dood dichtbij
is gekomen draag jij mij over
het water naar de zomerse lach
die mij aankijkt als een verliefd
duifje mijn schatje o zucht jij
speelse frivole verlichtende lente
zucht kom laten wij dansen liefhebben
tot de volgende lentemorgen zich aanvangt
in alle stilte de zon aanbiddend ja jij
mijn eeuwige lente als een bries als een
zomerse lach die mij begroet in alle stilte