Het einde van de regenboog
Aan het einde van elke regenboog
schijnt een grote pot met goud te staan.
Ik weet niet of de sprookjesverteller loog
maar deze gedachte spreekt mij aan.
Maar dan ga ik toch filosoferen:
Waar is het einde en waar het begin?
Het is rechts! Maar ga je keren…
Dan heeft de linker kant meer zin.
En hoe groot is die pot dan?
Zal hij mijn benzinekosten dekken?
En is er iemand anders die hem claimen kan?
Of zal hij slechts mijn interesse wekken?
"Ogen als het einde van de regenboog"
Klinkt interessant en heel apart.
Maar zelfs als de sprookjesverteller mij niet bedroog
vind ik daar toch liever een gouden hart.