Waarom leiden alle wegen naar iets?
omdat mensen wegen aanleggen
en de natuur dat niet op haar ééntje kan
Wij moeten dus wegen creëren in ons leven
zodat we niet verwalen en altijd ergens
terecht kunnen waar ze om ons geven
Wanneer je een weg bewandelt
dat je zelf aangelegd hebt
ken je alle facetten en gevaren
die je op je weg kan tegenkomen
toch zul je voor verassingen komen te staan
die je nooit had durven hopen
Wees dus altijd voorbereid
op het gevaar dat op de loer ligt
die van anderen afkomstig is
en die je niet kunt voorspellen
want in het leven moet je voorzichtig zijn
en een doel voor ogen stellen