Kijk daar heb je oma
Kijk daar heb je oma
Met kleinkind achterop de fiets
Ja, ze heeft een stoma
Maar dat doet haar blijkbaar niets
En pappa moet toch werken?
Er moet toch brood op de plank?
Men laat zich niet door kind beperken
‘Vrijheid’ tegen wil en dank
Pa werkt voor z’n leven
Ma voor de hypotheek
als ze elkaar zien, is het maar even
‘Werkoverleg’ (één keer per week)
Dus dit is dan ‘het leven’
Alle dagen stress
Een week heeft er zeven
Maar men jaagt als zijn het er zes
Oma zal ons snel verlaten
Ze hield immers twee generaties in de pas
Pa en ma hebben niet in de gaten
Dat dat te zwaar voor haar was
Je kan werken om te leven
Of net omgekeerd
Maar bedenk van te voren even
Of je directe omgeving het waardeert