Met een harde plons valts de steen in het water,
De cirkels op het water rollen tot aan de oevers van de rivier.
Hoe lang zal hij daar blijven liggen,
een dag, een maand, een jaar, tot in de eeuwigheid?
Misschien is het werpen van één steen in de rivier
meer waard dan ons hele leven.
Hoewel we het niet willen beseffen,
zullen we vergaan tot stof.
Wij zullen verdwijnen,
maar niet de steen...
Al wat we achterlaten zal ons niet terugbrengen,
Het zal zelf verdwijnen.
Maar niet de steen in de rivier,
Die zal nooit vergaan ...
19-1-'98