Hondenpoep op de stoep.
't Is geen fraai gezicht,
dat juist daar een hoopje
hondenafval ligt.
Want zo brengt dit,
kleine hoopje "geluk"
vele mensen van hun stuk.
Vervuiling van het mensdomein,
neen,
dat kan echt niet zijn.
Ben jij een hondenbaas,
brengt enkel jouw actie
echt soelaas.
Laat je lieve hondje,
in de hondenweide
zitten op zijn kontje.
..... poema .....
05/02/01