De zee
Zonnestralen weerkaatsen in het water
Golven als glinsterende diamanten
Langs de vloedlijn
Wat eenzame passanten
Weids en oneindig
Is het zicht
Geluk wat speelt
Met het zonnelicht
Met veel kracht aangekomen
Nestelt de golf zich tegen het zand
Ik geniet ervan
En knijp in je hand
Woorden verstillen
We zijn samen voor even verbonden
Ieder onze eigen gedachten
Ogen vinden elkaar, zoekende monden
Mijn hand in die van jou
Geen vragen, geen antwoorden, geen ja, geen nee
Meeuwen scherend boven ons
En de zee, zij neemt onze gedachten mee...
22 maart 2003