Lentegevoel
De lente is aangebroken
een nieuwe wind die woedt
die nieuw leven brengt
en die immense deugd doet
De ene vogel zit te zingen
terwijl ene andere broedt
de vader trek erop uit
terwijl de moeder de kindjes voedt
De bloemen ontluiken weer
en scheiden hun geur, zo zoet
onder die roodgele lentezon
die je verwelkomt met een warme groet
De dagen worden langer en lichter
ze geven je weer moed
na een barre en rustige winter
die je voor drukte heeft behoedt
Die prachtige sfeer die er heerst
doet iedereen goed
de mensen herleven weer
omdat blijdschap toch weer komen moet