Leven is als leven en dood
het is een strijd die je moet winnen
om te winnen moet je overwinnen
al je ziektes al je angsten
maar vooral jou doel.
Leven is als een grote vraag
een vraag die je moet oplossen
maar iedereen vraagt zich af
"valt hij wel op te lossen"
niemand weet het antwoord.
Leven is als vriendschap
het bloeit en gaat weer dood
het heeft ook zijn pieken en ook zijn dalen
waar je je doorheen moet slaan
hoe moeilijk dat ook is.
Leven is als één grote bezichheid
telkens doe je dingen
je bent altijd bezich met jezelf
maar bedenk bij alles wat je doet
"dit doe ik omdat ik het wil niet omdat een ander het wil".