Het hoofd van de president
Arme oude man,
doe je ogen dicht.
'Zo moe, zo moe.',
ja, ik weet het.
Die oorlog, laat het,
je zal het winnen.
Je vrouw wacht op je
op het bed.
'In Texas, vroeger,
een hele tijd terug,
daar had ik een hangmat,
een moestuin.
Ik schrijf geen teksten,
ik ben maar een boer.
Wat doe ik hier?
Ik wil naar huis.'
Arme oude man,
moest jij niet al lang
in een café
achter de tapkast?
Die flitsende beelden,
wil je dat wel echt?
Die beelden
bij die rare kwast?
'In Texas, vroeger,
hadden ze me graag.
Daar ging het niet snel,
eerder traag.
Mijn vader was groot
en plots moest ik ook.
Ik moest naar
de dag van vandaag.'
Arme oude man,
ze hebben je nodig.
Doe wat je graag doet,
doe het goed!
Ik zie een woestijn,
geen druppel water.
Ik zie ook een traan,
zonder zakdoek.
'In Texas, vroeger,
speelde ik football.
In Texas ,vroeger,
ging ik naar een feest.
In Texas, vroeger,
hield ik van m'n vrouw.
In Texas
ben 'k lang niet geweest.'