Echte liefde
Zou echte liefde nog bestaan?
Dat gevoel, dat nooit zal overgaan.
Liefde, waardoor je alle nachten wakker ligt,
en waarover je wilt schrijven in elk gedicht.
Ook ik heb dat dus meegemaakt,
alleen heeft zij de strijd gestaakt.
Maar ik kan alleen maar blijven hopen,
dat ze ooit weer binnen zal lopen.
Maar hoe lang moet iemand blijven wachten,
en zich pijnigen in gedachten?
Wanneer stopt nu mijn verdriet,
want ze zegt toch steeds: “ik kom toch niet”.
Maar krijgt mijn hoop toch ooit gelijk,
omdat ik niet van mijn gedachten afwijk.
Zou ze dan toch net als in mijn dromen,
ooit weer bij me binnen komen?
Wie kan me zeggen wat te doen?
wordt het ooit weer zoals toen?
Of maak ik me voor niets constant zo maf,
en ga ik voor niets steeds verder die berg af.
Waarom krijgt ware liefde niet de kans?
Waarom ontspring ik nu die dans?
Waarom kan iedereen het horen?
Maar waarom dringt het niet door in haar oren?
Zou ze ooit….. als ik het heel zachtjes fluister?
Zou ze tegen zichzelf zeggen… ik hoor hem; luister.
Als ik het in haar oor fluister tijdens die dromendans,
zou ze dan zeggen: “ik geef het een kans”.