Meisje,
Op een dag, ontmoette ik op de chat een meisje,
en ze veranderde mijn downheid in een vrolijk wijsje.
Ze kwam telkens weer, als ik haar nodig had,
en daardoor groeide ze uit tot wat ik noem een schat.
Ze heeft haar eigen problemen, maar zet die opzij,
als ik haar nodig heb, puur en alleen voor mij.
Telkens als ik in mezelf dreig te verdrinken,
zorgt zij ervoor dat ik niet verder zal zinken.
Ze helpt me er steeds weer boven op,
en dat maakt haar een vrouw voor de top.
Ik zou haar dan ook zo graag willen bedanken,
maar weet niet waarmee, met bloemen of dranken.
Ik weet niet waarmee, maar denk dan heel koel,
ik zeg haar gewoon, wat ik ermee bedoel.
Ik ben haar tenslotte ontzettend dankbaar,
en iedereen zal zeggen, geen kado’s maar bedank haar.
Vandaar dit gedicht, ik hoop dat je me snapt.
ik vind je geweldig en hoop niet dat iemand me daarmee betrapt.
Ze kunnen niet weten wat jij voor me doet,
maar jij en ik weten: Jij doet me goed.
Ik hoop dan ook dat we elkaar nog lang mogen steunen,
en dat we op moeilijke momenten op elkaars schouder mogen leunen.
Je zult het zelf misschien niet begrijpen: wij, ik en jij….
maar neem van me aan: je bent heel belangrijk voor mij.
In leeftijd verschil, maar dat maakt me niets,
al zal iedereen zeggen: wat doe je met “zoiets”.
Niemand zal ons begrijpen wat wij elkaar doen,
meisje, alleen al daarom verdien jij een liefdevolle zoen.
Begrijp me niet verkeerd, ik heb geen illusies met jou,
en toch voel ik dat ik op een of andere manier van je hou.
Je zult dan ook altijd speciaal voor me blijven,
En ik hoop dat we elkaar nog vaak mogen schrijven.
Meisje, bedankt voor je luisterend oor.