Wat het meeste kwetst
je familie
die je uitsluit
om je kleren
om je geslacht
of om je taal
om je eigen persoonlijkheid
om je vrienden
dat allemaal.
want je past niet in hun leven
zo geordend,zo perfect
geen eigen mening
geen gezicht
geen eigen smaak
maar ik kwam op
voor mijn gezicht
ik wou mijn masker
in duizend stukken
ik wou in jeans naar school
niet in een rokje
ik wou rijen
zomaar op straat
ik wou leven
net als jullie
ik wou IK zijn
er trots op zijn
nu zit ik op internaat
al mijn vrienden
leven verder
zonder masker
zonder rokjes
zonder haat
zonder mij
ik leef
zonder liefde
zonder vrienden
met een psycholoog
want mensen zonder masker
en een eigen persoolijkheid
die wil de maatschapij van vandaag
echt kwijt