nooit gekomen.
nee, nooit weggegaan.
steeds teruggekomen
of heeft het nooit bestaan?
nooit gekregen
nee, ooit verloren.
steeds verzwegen,
of was het 't storen.
nooit geweten,
nee, het was gewoon de waarheid.
steeds gelogen
het eerlijke veranderde in duisterheid.
geen gevoel,
nee, alleen een ontkenning van een ziel.
steeds verstopt,
nee, alleen de blindheid van het hart,
het is dat het niemand opviel.
een blinde kan het zien.
een dove kan het horen.
het is toch niet wat ik verdien?
mijn hart, mijn ziel, mijn tranen, mijn pijn
gewoon voorbij gepasseerd.
hetgene wat genegeerd wordt, mijn hart is doorboren.
doodgaan van binnen,
nee, "gewoon" in de vernieling worden geslagen.
niet fysiek, niet alleen met kritiek, het is meer.
telkens worden vernederd voor niets, keer op keer.
dromen over de dood, hoe wat wanneer en die twijfels,
alle dagen.
mijn tranen branden,
mijn hart gesmolten,
mijn pijn gemarteld,
mijn ziel verstopt,
ik die het als enige kan zien,
ik die het als enige kan horen,
ik die het als enige kan denken,
ik die het als enige kan voelen,
en ik ben chagrijnig?
nee, alleen maar doodop, versleten.
wil niet meer door gaan,
vaarwel iedereen, voor de waardering,
als die mij is gegeven........ooit
vaarwel