Gedichten-Freaks
Zoeken
Nieuws
Wie doet wat
Aanmelden
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Aanmelden
Wachtwoord vergeten?
Nog geen account? Registreer!
Registreren
×
Velden met een astriek (*) zijn verplicht!
Je schrijversnaam/gebruikersnaam*
Wachtwoord*
Bevestig wachtwoord*
E-mailadres*
Webadres
Geboortedatum
Land*
Selecteer je land
Nederland
België
Anders
Hoe heb je ons gevonden?
Ik wil per mail op de hoogte worden gehouden van leuke aanbiedingen van de Gedichten-Freaks en partners.
Registeren
Wachtwoord vergeten
×
Email adres
Versturen
Op een kladje papier gelezen
Het licht begroeten wij nu weer
Dat danken wij aan onze heer
Het vee dat dwartelt in de wei
De vogels zingen blij
Het doet de mens ontwaken
Laten wij er wat moois van maken
Maar de mens ziet niet het licht
Het weet niet meer van recht en plicht
Een zucht naar rijkdom en macht
heeft ons onzekerheid gebracht
Het wil alleen nog geld en goed
Waardoor menig oorlog door woed
De mens wil alleen nog heerschappij
Het mooie leven is voorbij
Maar eenmaal komen wij in aangezicht
Voor God de Heer ons heilig licht
Dan is het met de aardse schoonheid gedaan
En moeten we voor onze rechter staan
(dit gedicht schreef mijn moeder op een kladje papier voor ze stierf)
Over dit gedicht
Auteur:
christina
Gecontroleerd door:
christina
Gepubliceerd op:
08 februari 2001
Thema's:
[Familie]