Mijn buurbroer Ode aan Tobias Aerts
De zon schijnt en iedereen is vrolijk
Zo ook mijn buurbroer die buiten wil
Hij praat en lacht en grapt maar door
Niemand, neen echt niemand krijgt hem stil
Met een tuindouche en een wit plastic bak
Maakt hij een zomers buitenbad
Voor ons de extreme lol
Hoe gek het ook was, Tobi heeft plezier en dat is dat !
Hij snoeit een kamerplant zijn takken
Om met de bladeren schaduw voor zijn zus te maken
Hij zingt me J. Lo. De pannen van het dak
En weet met een waterballon zijn slapende moeder te raken
Mislukte cocktails zijn, zijn specialiteit
Veel te zoet door al dat fruit en siroop
Maar geen betreur of sip gezicht
Hij is en blijft onze malle Toob