Als een Ster
De stilte van de nacht,
Weergalmend als de schoten in een oorlog.
De sterren aan de hemel,
Als organismen van de ruimte.
Nooit gevoeld, die wind,
Spelend met haar haren…
Nooit geroken, die geur,
Van het zoute water van de vrije zee…
Nooit gehoord, die stilte,
Die stilte van de heldere nacht…
Zo gaat ze een nieuw leven tegemoet,
Zich afvragend hoe het zal zijn.
Zal ze vrij zijn,
Als de dolfijnen in de zee,
Vliegend boven de bodem van de oceaan…
Zal ze als een dolfijn zijn,
Als een ster van de zee,
Glinsterend in het water…
Zal ze als een ster zijn,
Vrij in de ruimte,
Tussen de andere sterren…
DM