Een vreemde tongval,
de nauwe straatjes
binnen de ommuurde oude stad,
ergens dichtbij de nieuwe markt,
een heel klein mysterieus boekenwinkeltje
met vreemde speelkaarten.
Het is wel de vraag
of ook jij
ooit hetzelfde pad hebt gelopen
dezelfde fontein hebt zien glinsteren
in de late winterzon.
Jouw vriendelijke ogen
die woorden aanboden
die ik niet durfde te lezen.
Ieper ligt zo dichtbij
tussen oude oorlogsgraven
en ik wil steeds opnieuw
in je stad ronddolen.
Maar wie weet,
woon je sindsdien
niet in Brussel
of Gent ondertussen ?