Na mijn werk…de deuren dicht
de schemer inval door het raam, geeft nog net wat licht
Jas uit, tas in de hoek
op het bijzet tafeltje ligt nog een “vergeten terug te brengen” boek
Computer aan, schoenen uit
mijn katten die ik vertederd in mijn armen sluit
Diepe zucht, wat wierook aan
de afwas heb ik gelukkig gisteren al gedaan
Muziekje aan op de achtergrond
denk na over wat ik zal gaan eten vanavond
Wat rijst, wat groenten, wat vis
dat klinkt lang niet mis…
Kaarsen aan, lavalamp ook
de verwarming die ik nog wat hoger stook
Thuis….een plekje waar ik tot mezelf kan komen
waar ik alle drukte van de dag van me af kan dromen