Vergeten boterbloemke in de graskant
zul je volledig openbloeien
of zal een zeis je onthoofden
als de gemeente het dorp schoonhoudt ?
Kevertje op de grond in mijn slaapkamer
waarom klap ik je dood met mijn sandaal
om geruster te slapen vannacht ?
Meisje aan de Noordzee,
waarom is onze ontmoeting
slechts een paar voetstappen
op het ochtendstrand
dat de zee uitveeg ?
Ik behoef geen antwoord.
Het zijn de dingen,
de dingen en mij,
het is een gedicht,
een gedicht van mij.