Waarom
Je weet het niet.
Je weet niet wat ik voor je voel.
Je mag het niet weten.
Ik ruik je geur.
Ik zie je daar staan.
Je veracht mensen net als ik.
Niemand mag weten hoe ik ben.
Je zou me verstoten als je het wist.
Jij bent immers niet zo als ik. Dus voel je ook niet voor mij wat ik voor jou wel voel.
Ik zou je in m’n armen willen sluiten.
Maar het kan en het mag niet.
Waarom verwacht men altijd anders van mij? Waarom kan ik niet zijn zoals ik ben?
Tranen lopen over m’n gezicht.
Ik kan niet meer tegen het gevoel.
Ik kan het niet meer verdragen dat ik geen antwoordt heb.
Geen antwoordt op mijn brandende vraag.
Alleen je kunt niet antwoorden, je hebt immers nooit een vraag gehad.
Ik wou dat je zou antwoorden zonder de vraag te hebben gehad.
Alleen jij ziet mij niet staan.
Jij bent van het zelfde geslacht.
Iets wat jou dus niet intreseert.
Waarom val ik juist op jou?
Op iemand waar ik geen kans op maak.
Waneer heb ik nou eens eindelijk raak?