Zeeziek zoekend
naar een reddingsboei
geen succes boekend
is dit dan toch het laatste bootje waar ik in roei
Diep in gedachten
valt het doek
zoals te verwachten
komt nu het einde van mijn levensboek
Al die narigheid die mijn laatste jaren verbind
vervloek ik ieder uur
Ach,was ik nog maar kind
met de familie gezellig bij het haardvuur
Slechts herinneringen blijven over
ze zijn er niet meer voor mij
want nu ben ik ziek en pover
dit is mijn laatste mei
Waarom was ik zo dom
één onveilige keer
slechts daar gaat het om
Ik heb geen verweer meer...
Opgedragen aan mijn goede vriend V.K.
7 mei 2003