schaatsen schuiven
over het waterglad
en toch is er geen ijs,
geen koude vlak
geen huiver
enkel een licht gerimpel
dat terstond vervaagt
zes lange stelten
flitsen heen en weer
en schuiven over
het water vlak
ballet van schaatsers
klein en vliegensvlug
en vederlicht
tot de kaken grijpen
de monddelen steken
en het leven zuigen
en er enkel leegte
achterblijft,
de huiver
van het ogenblik
***