Daar,
temidden van het meer,
in het klotsen van de golfjes
tegen de randen van de wallen
ligt een zeilbootje.
Bijna,
onbeweeglijk te dobberen
op zoek naar rust
na een lange tocht,
de zeilen gestreken
terwijl het lichtjes motregent.
Schier,
alleen op het water.
De zon,
schuift achter een andere wolk,
een groepje eenden kwettert verschrikt op
om in hun vlucht over het meer te schuren.
Een vis,
doet een plotse haal boven de waterspiegel
en plonst terug naar de diepte.
Terwijl het lichtjes motregent.