Bidden heeft geen zin meer,
het leed is geleden.
Mijn woorden tegen jou
waren veinzerijen
om jou gezelschap te houden.
Wat baat het jou te zeggen
dat ik van je hield.
Wat baat het mij
me te verwijten
dat ik jou verried ?
Jij die meende
dat ik de rots was
in de branding
van je beproefde leven.
Op het ultieme moment
van de voorbode des doods
liet ik je moederziel alleen
met al je demonen.
Vadertje in de hemel
vergeef zowel aan allen
die jou hebben pijn gedaan
als aan mij die je verliet
wanneer ik de rots moest zijn
maar slechts een witgekalkt graf
waarin mijn duistere kwellingen
liggen te rotten.