Bij velen
heb ik het vaderlijk gevoel ontwaard
als een behoedende blik van een bekende.
Ze hebben naar mij geglimlacht en gevraagd :
"Haal me sandwichen of boterkoeken
en ik zal naar je luisteren."
Bij velen heb ik het kind gezocht
dat lang geleden stierf in mijn armen
in een ademtocht,
opdat ik het ter grave kon dragen.
Onder velen heb ik naar Hem gezocht
die kind en vader aan één hand konden brengen
terwijl d'één praat en d'ander luistert,
niet omdat wat ze zeggen belangrijk is
maar omdat ze samen omvangrijk zijn.