De natuur,
Strakblauwe lucht
en heel hoog in de
lucht een leeuwerik.
Het wordt weer een
schitterende dag.
In mijn tuin is het
een leven van belang.
Er klinkt van allerlei
vogelgezang.
Ik weet niet hoe 't komt,
maar opeens is het helemaal
stil in mijn tuin.
Alle gezang is plots verstomd.
Ik begin mijn tuin in te gluren
en zie dan de oorzaak,
het is weer de kat van de buren.
Vaak heb ik gevraagd,
waarom hun kat geen belletje draagt.
Zodat de vogeltjes hem
aan horen komen en hun heil
kunnen zoeken in de bomen.
Maar dat vindt de buurman flauwekul,
een kat moet kunnen jagen.
dat is zijn natuur,
en al dat kattenvoer
is ook zo vreselijk duur.
Dus een pitbull aangeschaft,
die van nature een hekel
heeft aan alle katten.
Het gevecht was maar kort,
het was heus geen matten
en het einde van buurmans kat.
Ik kan nu weer heerlijk
naar de vogeltje luisteren,
alles is lekker stil.
Zelfs de buren hoor je
niet eens fluisteren.
De buurvrouw was wel overstuur,
maar ach, kattenvoer
wat toch veel te duur.