Arme martelaar
Zoals Kuifje ravijntuimelt
verdere verhalen.
Plaatje vullen in een glimlach.
Bobbietrouwe vriend.
Zo kan ik niet diepteduiken
suizende trapeze.
Bot en breek
en blijf een coma van een dode dag.
Zijn visioenen doorgesneden.
Mooie wegen niet.
Bocht zo dicht,
stapje voor stapje
stapje, één te ver.
Stenen laten huilen
hemel reikt je inkten toe.
Ader willen spatten,
wat het is en hoe gezond.
Boer, onthoofde haan
gekakel en de reuzesom.
Kan dus,
moet dus,
geen lef, nee.
Geen haan zal er kraaien.
Kraaien zullen echter honen:
'Arme, arme martelaar.'