De Reis
op de trektocht van je leven
zul je veel reizen
maar zullen er veel mensen voor je klaarstaan
die je de weg zullen wijzen
toch zul je het gevoel hebben dat een schaduw je achtervolgt
die traag maar zeker je vertrouwen doet verlammen
het is de leugen
die je naar zelfzekerheid zal doen verlangen
je zult moeten doorzetten,
al is de tocht lang
en de smaak van elk verlies
die je zal meemaken wrang
het is de zin van je leven
waar je in je trektocht naar op zoek bent
maar let op
want er zijn verleiders die je nog niet kent
je zult zelfvertrouwen moeten opbouwen
om zeker te zijn van je gedacht
want soms kunnen er verrassingen opdoemen
die je niet had verwacht
soms zul je je verlaten voelen
en o zo alleen
zul je geen stap meer kunnen verzetten
en zul je niet weten waar heen
maar daarom ben je de weg nog niet kwijt
alleen jezelf een beetje vanbinnen
en is de tijd aangebroken
om anderen te leren beminnen
maar ga niet overhaast te werk
anders loop je jezelf gewoon voorbij
maar vertrouw op sommige mensen
die je kennen van dichtbij
soms zul je willen terugkeren
of zelfs voor eventjes verdwijnen
maar dat komt gewoon omdat je nog niet op de hoogte bent
van alle geheimen
Tijdens je zware reis
doe je er goed aan om stil te staan bij momenten van stilte
want die brengen je tot rust
in de deugddoende kilte
zorg er wel voor dat je kennis opdoet
en gun iedereen de tijd
om hem/haar te leren kennen
want juist dat is de schoonheid
blijf wel steeds op je hoede
en vergeet niet te dromen
want dat houdt je recht
in slechte tijden die zullen komen
uiteindelijk zul je op je lange
en harde trektocht
de zin van je leven vinden
waarnaar je de hele tijd zocht !