Als de zon je te fel is,
en de regen te nat.
Als je leven een hel is,
...doe dan wat!
Kijk door je raam ,hoe de regen de aarde bedruipt.
Kijk hoe een vogeltje dicht bij zijn maatje kruipt.
Luister hoe zacht de druppels tegen je ruiten tikken.
"Dit"geeft niet het gevoel alsof je gaat stikken.
Stikken doe je onder stress en druk.
Status is van groot belang.
Deze drang wordt al snel dwang.
En verstikt je levensgeluk.
Je moet weer leren genieten van die kleine dingen.
En eens luisteren hoe mooi de vogeltjes zingen.
Voelen hoe lekker de warmte is van de zon.
Dan begrijp je niet hoe dit kon.
Hoe kon je nou kwaad worden op de regen,of de zon???
En als je dan weer van die kleine dingen gaat genieten
Je weer mens voelt en lacht.
Zie ik je lopen en je scheld want het regent te zacht.
Te zacht voor jou want nu mag het gieten!