Als glinsterend dauw
Hangend in een pasgeweven web
Schuilen heldere tranen
In holle ogen
Een lege blik die niets meer zegt
Een hoofd zwaar van verdriet
Waren ooit veelzeggend
Gaven woorden hun betekenis
Lang geleden ooit geboren
Nu van binnen gestorven
Niks meer hebben om voor te leven
De dood nabij
Klanken lang geleden voor het laatst uitgestoten
Laatste poging om te vragen naar hulp
De put echter blijft te diep
Schreeuw om bevrijding niet gehoord
Als glinsterend dauw
Hangend in een pasgeweven web
Vormen zich dus heldere tranen
In schijnbaar holle ogen…