haast onbekend
streef ik naar wat ooit
een wijze filosoof verkondigde
ergens onder een zuilengalerij
-waar namen kunnen ontstaan-
ik probeer me, krampachtig
te verzoenen met het lot,
vrij te zijn van hartstocht
want dat is wat Zeno wou
maar ik geloof niet in zijn god
evenmin kan ik me voordoen
een stoïcijn te zijn