Jij, ondergaande zon
Jij, ondergaande zon
die roodkleurig z’n gloed
over de aarde verspreidt
in een helderblauwe hemel
als laatste groet
jij, enige zon die ondergaat
om morgen weer te keren,
z’n spiegeling nalatend op de oneindige
en kalme zee als troost
opdat je alle somberheden zou kunnen weren