Wind tegen
Heb vandaag de wind weer eens tegen,
Waarom komt ie niet van opzij die wind.
Moet alles nog eens overwegen,
Zien dat ik het geluk terug vind.
Het blok dat hangt aan mijn hart,
Is niet meer te dragen het is zwaar.
Dat blok zit vol met smart,
Alles lijkt zo ontastbaar.
De smart scheid mijn geluk in twee,
Moet de twee helften zien te smeden.
Ben er zo niet tevreden mee,
Met al die onverdraagzaamheden.
Ik wil het keren
Liefst nu meteen,
Moet nog zoveel leren,
Maar ik ben en blijf alleen.
Alleen en verantwoordelijk voor mijn geluk,
Ooit zal ik het vinden dat is een feit.
Maar neem de tijd en niet te veel druk,
Maak langzaam een eind aan de eenzaamheid.
Geluk hangt niet af van een ander,
Maar van wat je er zelf van maakt.
Maak van jezelf geen tegenstander,
Niemand is toch volmaakt.
Geniet van elke dag en van wat je ziet,
Geluk zit in kleine dingen.
Pak aan wat het leven je bied,
En laat je hart van vreugde zingen.
Zingen van geluk en wijsheid,
Het klinkt als ideaal
Geluk komt dat weet ik
Geluk is voor mij toch heel speciaal.