Het land waar ruimdenkende mensen
De zelf eens pioniers waren
het harde leven verzachten..
Waar harten groter zijn dan huizen
Waar ruimte is om jezelf te zijn.
Geef me de heuvels van het geliefde Calgary
Waar chinooks de harde winters draagbaar maken.
Geef mij de zomer, waar de dagen heet zijn.
De avonden en nachten comfortabel koel
Geef me de herfst met afwisselende kleuren.
Het kortstondige seizoen van uitbundige pracht
Geef mij het voorjaar, welkom na een lange winter
Waar tulpen bloeien in je tuin boven een laagje sneeuw
Het land waarvan mijn kinderen deel uitmaken
Het land waarin ik leerde dat ik waardig was
Het land waaraan ik mijn kiezel heb bijgedragen
Het land dat me dierbaar is, Canada.
-------------------------------------------------------------
Canada, this country, where broadminded people
themselves once pioneers,
give comfort.
Where hearts are bigger then houses
Where room is to be you
Give me the hills of my beloved Calgary
Where Chinooks make life bearable in hard winter
Give me the summer when days are hot and
the nights and evenings comfortable cool
Give me the fall with its exuberant colours
That short season with its ebullient beauty
Give me the spring, so welcome after winter
Tulips blooming in my garden above a bit of snow.
A country whereof my children are a part
A country that taught me that I was worthy
A country where I added my little pebble
The country that I cherish, Canada.