Beren op de weg
Ik loop mijn weg
dan plots zie ik
een beer.
Hij slaapt en toch
durf ik niet verder
zo gaat het keer op keer.
Ik verzamel al mijn moed
voorzichtig nader ik hem
maar hij ontwaakt
en staat op.
Ik wil zo graag
dus nog een stap, stop
de beer gooit zijn
machtig hoofd in de nek
en brult......
En toch wil ik verder
het lijkt haast onmogelijk
ik aarzel
als ik me goed concentreer
weet ik
is dat opstakel op mijn weg
mijn broertjes bonte tedy beer.