De muziek neemt je mee,
in het ritme.
Ze streelt je zinnen,
begeleidt je beweging,
geeft je vrijheid.
In een wenk, ben je één met lied.
Je vergeet de wereld om je heen,
en beweegt je lichaam heen en weer.
Verheven boven hen,
op een stoel,
geklommem,
geef je je,
volledig,
men kijkt,
het deert je niet,
je geeft ze waar voor hun ogen,
je beweegt je lijf rond en om,
hoort enkel het ritme,
van de muziek,
alsof je leven nog maar net begon.
Twinkelingen in je ogen,
een glimlach om je lippen,
voor één moment,
geen zorgen,
geen nare dromen, die je bevangen in je slaap.
Je vergeet heel je leven,
de wereld om je heen.
Je neemt de vrijheid, die het ritme je geeft,
helemaal in je op,
je voelt het leven stromen,
door al je botten,
als een sprankeldende waterval,
ontplooi je je,
zo ontstuimig wild,
herboren kind.