Gouden vrucht
hangend
aan een maagdelijk witte boom,
midden van het groene park
ongrijpbaar
wil ze gegrepen worden,
door een lonkende Adam
iedereen kijkt naar haar
zij enkel naar de hemel
vuurrode hemelen
waaien langzaam
naar haar toe
Zal ooit iemand
die vrucht plukken
en hoe smaakt zij
zuur of zoet ?