Mijn triomf.
Het is voorbij, het gevecht van maanden
steeds weer de strijd aangegaan
waarin wij ons vaak waanden
in een wereld tussen leven en dood gaan.
Het is voorbij, de strijd gestreden
en de winnaar is bepaald.
Geen behandeling gemeden,
de hoofdprijs aan mij uitbetaald.
Hier sta ik, op nummer één,
de beker met gezondheid in mijn hand,
de hoofdprijs, voor mij alleen,
hier sta ik, door emoties overmand.
Het is voorbij, ik triomfeer,
en ik bid: alsjeblieft, dit nóóit meer.