Je gitzwarte ogen, levendig en fel,
elk geluid dat je opving
was voor jou een rinkelende bel,
alles had een betekenis, elk ding,
je hield van blije mensen
al liet je leven veel te wensen,
een mopje hier, een voorval daar,
't leven is één groots spektakel nietwaar ?
Je waarschuwde mij
voor al de gevaren van het leven, hetzij,
jaloezie, familie, vertrouwen, vrouwen, geld,
misschien heb ik maar een heel klein deel
van je avontuurlijk leven begrepen,
al heb je het wel honderd keren verteld,
Er was zoveel dat je voor mij verborgen hield
zoveel dat je mij nooit hebt gezegd,
voornamelijk het belangrijkste van al,
dat je zoveel van me hield.