Jij bent dat meisje met dat paarse haar
Je staat elke dag maar weer klaar
Met boterhammen voor ze allemaal
En warm eten, elke dag een maal
Jij bent dat meisje die alles voor ze doet
Je doet het telkens weer, je denkt dat het moet
Wassen, strijken, koken, poetsen, en zuigen
Ze zouden elke dat voor je moeten buigen
Maar ja, zo gaat dat met dat moeder zijn
Hopelijk vind je het zelf best fijn
Drie kinderen maken het gezin compleet
Huisje boompje beestje, zoals dat heet
Kikkermeisje, je gebruikt je fantasie
Ja, met gewoon dromen kom je er nie
Ik zal je missen, 3 weken lang
Wat daarna komt maakt me niet bang
Jij bent dat meisje met dat paarse haar
Je bent er telkens en staat dan weer klaar
Hou je taai en doe wat je wil
In de vakantie staat de wereld even stil
Als ik aan je denk vallen er tranen
Ooit komt die dag dan zijn we samen
Sta elke dag klaar voor je gezin, maar onthou
Ook ik zorg goed voor ze en ik hou van jou