Kletterend tikt de regen tegen mijn raam.
Wat mijn slapen doet verbreken.
Ik lig een tijdje stil te kijken,
Naar de sterretjes aan mijn klamboe.
Langzaam wordt de regen weer minder,
En doe ik mijn oogjes dicht.
Met de gedachte van de regen val ik in slaap,
Maar ik slaap toch niet lekker.
Draaiend lig ik in me bed,
De kletterende regen weg te denken.
De zwoele warmte,
Wordt door de regen uit me kamer weg bedrijft.
Langzaam wordt het minder warm,
En de kletterende regen wordt steeds heviger.
Steeds maar weer slaat de regen tegen mijn raam,
Door de stevige wind.
Waardoor de bomen er meegaan.
Binnen lijkt het veel erger dan het is.
Kletterend tikt de regen tegen mijn raam,
Waardoor mijn slaap weg gaat.
Ik lig wakker,
Al misschien een uur.
Of misschien wel twee uur,
Van de regen die kletterend tegen mijn raam
Liefs, Inge xxx