Als iemand sterft.
Waar ben je, kun je mij nog horen?
Kun je mij nog zien, misschien?
Zonder jou voel ik mij verloren,
een grote leegte bovendien.
Ineens dat gemis, van alles
wat er nu niet meer is.
Mijn hele leven was jij daar
en ieder woord, ieder gebaar
was mij zo vertrouwd....
Waarom is het zo pijnvol, zo zwaar
als iemand sterft, waarvan je houd ?
Waar ben je, kun je mij nog horen?
Kun je mij nog zien, misschien?
Straks, bij het nieuwe ochtendgloren
zal de wereld er anders uitzien.
Wat blijft is jouw beeltenis
die op mijn netvlies gebleven is,
oud en gerimpeld zat jij daar maar,
het leven voor jou nu zo zwaar en
het maakte mijn hart vaak zo koud.
Ik weet het, soms is beter
als iemand sterft, waarvan je houd.
Als je mij nog kan horen,
als je mij nog kan zien, misschien,
voel ik mij niet meer verloren
en de pijn zal slijten, bovendien.