wat er gebeurt? als ik dood ben
vergeten, verteerd, verast
als ik ben verloren in de herinnering
van mensen grijs en oud
zal men weten wat ik dacht? wat ik huilde en zong?
als ik later dood ben mama,
komt de hemel dan? of moet ik naar de hel
maar mama wist geen antwoord want mama was verloren,
dood, hoe je het noemen wilt
want als ik weg ben, uit mijn eigen bestaan,
leven of dood dan is het kwijtgeraakt
mijn woorden, de ziel van mijn hart
de letters die ik spon
met trillende vingers
als ik later dood ben mama...
zal ik dan nog weten dat ik bestond?